Ești de acord cu educația sexuală în școli ? (vor putea aborda teme inclusiv despre orientări sexuale netradiționale)

Cum are loc educația sexuală în Republica Moldova? Platforma Copiilor a prezentat un nou raport
EDUCAȚIA SEXUALĂ – CUM O FACE ȘCOALA ȘI CE POATE FI DIFERIT?
Sondaj făcut de iData despre Educația sexuală în școli

• Sunt de acord
  • Nu sunt de acord
0 participanți
3 Likes

Nu sunt de acord cu educația sexuală a copiilor mei de către alte persoane. Educația, inclisiv educația sexuală trebuie să fie făcută de părinți în familie! Trebuie să treacă părinții un curs de educație sexuală, după care părinții să își instruiască singuri copiii lor!

16 Likes

Îmi pare revoltător că atunci cînd merge vorba despre să vorbim despre identitatea noastră - politicienii ne zic că avem probleme mai grave de rezolvat, întîi rezolvăm economia - apoi restul.

Dar cînd merge vorba despre a învăța pe copiii noștri să facă sex - guvernanții socot asta o prioritate națională, mai prioritară decît economia și altele.

Răspunsul meu este NU

14 Likes

Familia, scoala si societatea trebuie sa mearga intr-un pas si intr-o directie. Toate 3 trebuie sa aiba grija si sa protejeze copilul. Daca scoala invata ceva cu ce nu este permis / acceptat in familie se creaza o ruptura dinte copii / parinti si asta va diviza societatea.
Un Parinte trebuie sa fie si ca Invatator si conducator (Lider) in familia sa. Tot asa
Un invatator trebuie sa fie si parinte , si conducator (Lider exemplu)
Un Lider (conducator) trebuie tot sa fie si Parinte si Invatator
Asta e regula celor 3 subiecti. Parinte. Invatator. Lider. Despre asta sunt scrise carti. Multe de spus, dar cred-ca e clara ideea de ce spun Nu - educatiei sexuale, care de fapt urmareste un alt scop care aduce la degradarea moralitatii si la ruprura dintre generatii

8 Likes

Dragii noștri prieteni, argumentați răspunsurile Dvs, părerea fiecăruia contează!

5 Likes

În cazul dat, :baby_angel:t2: copiii de mici meritã învãți toate aspectele vieții :scroll:, înclusiv organismul sãu :dna: şi reproducerea acestuia,
însã este un Însã cu literã Mare :eyes:

Sistema actualã de conducere globalã :world_map: nu permite educația normalã a Omului şi dezvoltarea acestuia. :globe_with_meridians: :bar_chart: :chart_decreasing:

Oamenii maturi pur-şi-simplu nau condiții [sigure] de a creşte Copilul. :palms_up_together:t3:

De exemplu :
:woman_teacher:t2: Copilului îi poți spune despre organismul sãu şi reproducerea acestuia.
Însã Copilul este mereu curios :astonished_face: :microscope: :telescope: şi îşi poate propune dece sã nu încerce sau sã vadã [la şcoalã la grãdinițã :love_hotel:, în stradã, dupã colț :roller_coaster:] chiar şi cu cineva ?! 🕵🏻‍♂

Şi în condițiile actuale pãrintele nul poate total supraveghea :movie_camera:, nici timp nare :hot_face:, da învãțãtorul nare încotro. :man_shrugging:t2:

Deatîta şi este subiectul dat un tabu.

• Multe drumuri a acestei teme duc spre controlul total al propriului organism şi apoi spre modul şi condițiile de viațã.

:woman_scientist:t2: İos adînc încrezut cã cu accesul la clonare şi corectarea genomului :microscope: :dna:, aceste aspecte [contrãri] vor dispãrea desinestãtãtor.
:minus::wavy_dash::minus::wavy_dash::minus::wavy_dash::minus::wavy_dash::minus::wavy_dash::minus::wavy_dash::minus:
A auzit cineva de aşa statisticã cã sistemul actual de învãțãmînt distruge şi înãduşã talentul uman ?!

În situația în care ne aflãm şi-n aceste condiții de învãțãmînt io votez categoric NU.

Mã tem cã voi greşi pentru cã încã nam copii, cãci desigur pãrintelui îi este mai clarã sutuația datã.

8 Likes

Nu sunt de acord. Copilul de mic, primește orice informație de la părinți, inclusiv că este fată sau băiat, despre igiena personală. Fiecare copil se dezvoltă în felul lui și părinții decid cind să vorbească despre educația sexuală , nu trebuie impus de la grădiniță, pentru a strica mințile și așa firave. Nu cred că guvernanții trebuie să se implice în astfel de chestii.

8 Likes

Consider că, în locul educației sexuale așa cum este propusă, ar fi mai benefic să introducem lecții de educație spiritual-culturală. Acestea ar putea pune accent pe respectul și dragostea dintre băieți și fete, promovând valori morale și o înțelegere armonioasă a relațiilor interumane. Cred că un astfel de cadru ar fi mai potrivit pentru dezvoltarea sănătoasă a tinerilor, ajutându-i să își construiască relații bazate pe respect reciproc, empatie și înțelegere.

4 Likes