"De cîți bani are nevoie RM ca să se ridice din sărăcie?"

Conform doar datelor oficiale ale transferurilor bănești din 2006 pînă în 2022, cetățenii moldoveni au transmis acasă peste …
… 26 mlrd. dolari SUA.

În anul 2006 bugetul RM consta …
… 3,4 mlrd. dolari SUA.

Iar în 2022 …
… 11,5 mlrd. dolari SUA.

Cine este de vină că banul se duce ca apa în nisip și cum să soluționăm această problemă gravă? Una din soluții este crearea unei noi alternative pentru RM și cetățenii acestei țări. De gen iȚară. Eu cred în această mișcare și sper că noi vom reuși! Schimbarea spre un viitor prosper acasă, în Republica Moldova​:heart_on_fire::moldova:!

7 Likes

Înteresante cifre. :bar_chart:
Nam ştiut :thinking:

:man_mage:t4: İO MAŞ ALÃTURA CU :
De cîți oameni implicațİ are nevoie Moldova pentru a ieşi din sãrãcie ? :handshake: :high_voltage:

6 Likes

Salutare! Cu cîți mai mulți, cu atît mai bine. Clar lucru, oameni de bună credință, omănoși, înțelepți, buni la suflet și inimă, deștepți, onești, curajoși. Oameni cu bună voință care vor într-adevăr schimbări. Nu doar în ograda proprie și buzunar. Ci pentru aproapele său ( vecini, săteni, cetățeni ai țării ). Oameni care sunt gata să sacrifice propriul Timp, pentru a construi un viitor prosper acasă, în Republica Moldova! Pentru fiecare, în dependență de posibilitate, talent, profesie, hobby, specialitate, plăcere se va găsi loc aici în iȚară. În asta cred. Dacă nu sa schimbat ceva, corectați-mă stimați înființatori.

6 Likes

Problema banilor care „se duc ca apa în nisip” în Republica Moldova este complexă și are multiple cauze: gestionarea defectuoasă a resurselor, corupția, lipsa investițiilor strategice, exodul forței de muncă și a capitalului uman, dar și lipsa unor mecanisme eficiente de dezvoltare economică.

3 Likes

Un prieten bun cu experiență în politici de macroeconomie a făcut un calcul estimativ, mi-a răspuns la întrebarea asta acum 5 ani, pe atunci a zis că este nevoie de 15 mlrde de euro corect investiți în timp de 2-3 ani, pentru a iniția procesul de reabilitare economică!

2 Likes

Cifrele sunt mai mari de fapt ,luam 2.5 miln si trimit linar cite 100€ (minim,desi sumele is mai mari) la 365 avem buna suma)

1 Like

Nu toți moldovenii primesc banii de peste hotare și anume, conform datelor oficiale peste 237 mii de familii. Mai sunt și neoficiale, însă toată populația Republicii nu o cuprinde.

1 Like

Deocamdată ne trebuie 1300 De Moldoveni= Moldovani= Moldovaneți ( analogic cu Spartani, Spartaneți)

1 Like